Dit mentale motionscenter

Mindfulness for forældre & børn
Mindfulness for voksne
Gyngestolsterapi

Mindfull meditation og naturen

Blæsenborg Haverefugium bruger naturen, hvor du kan arbejde med det sanselige, det mentale og det kropslige element. Blæsenborg Haverefugium arbejder med at skabe en bevidsthed om at være nærværende i eget liv.

Ved at bruge sanserne træner du hjernen i at tolke de signaler du modtager. Målet er større sensitivitet, hvor du kan reagere inden din krop siger fra, på grund af symptomer på stress  og udbrændthed.

Tempoet er langsomt, alt skal have sin tid, så du oplever du har selvhealende kræfter i naturen.

Mindful meditation hvor naturen danner rammen, hvor Haverefugiet inviterer til fordybelse og stimulering af sanserne. At se ud over markerne ned til mosen hvor Musvåge kolonien beriger dig ved at svæve langsomt over Blæsenborg Haverefugium. Dufte til jord og planter, mærke vinden og solen. Ligge i hægekøjen og se op i himlen, nyde den blæsende vind der kæler med din krop, nyde og sanse naturen omkring dig. 

 

Zen-meditation - hvad er det?

Zen-meditation er en koncentrations meditation, hvor du bruger dit åndedræt til at bringe fokus på dig, lige nu.

Gående meditation vender dit fokus mod både krop og sind, når du indånder i takt med dine trin.

Brug 10-20 minutter dagligt på meditation, dette har en gavnlig effekt på din helbredstilstand. Fysisk som psykisk

Du kan ikke se, høre eller røre stress. Men du kan mærke virkningerne i dit sind og din krop. Stress vil øge din puls, vejrtrækning og forhøje dit blodtryk. Når du er påvirket af stress dagligt, vil du producere hormonet kortisol.

Kortisol påvirker din hjerne, dit immunsystem og organer som hjertet. Du har risiko for at udvikle migræne, angst, depression, hjertesygdomme. Har du forhøjet kolesterol, øger du samtidig din risiko for blodprop.

Hvis du ikke er i stand til at fjerne årsagen til stress, kan du minimere de fysiske og psykiske virkning i din krop og i dit sind. Meditation er velegnet til at lindre angst, smerter, depression. Forskning har vist at meditation er lige så effektivt, som en antidepressiv medicinsk behandling.

Meditation i grupper, giver en stærkere oplevelse, hvor du vil opleve energien fra de andre kommer dig til gode.

Jeg anbefaler du prøver forskellige meditationer, så du finder lige den metode, som du føler giver dig mest.

 

 

 

Blæsenborg Meditation på youtube

Velkommen til Blæsenborg Meditation 

Blæsenborg Meditation er en del af Blæsenborg HaveRefugie, hvor vi er tre generationer som har boet sammen siden 1999. To af generationerne har arbejdet med meditation i hverdagen i henholdsvis 11 og 35 år. Vi ønsker at dele vores erfaringer med dig.

Mindful meditation handler om at være nærværende i dit liv, at anerkende dig selv, lige der hvor du er. Meditation er ikke nødvendigvis magi eller overnaturlige kræfter, men en metode til finde ro, ny energi og svar på de spørgsmål du ofte stiller dig selv.

 

Blæsenborg Meditation kan du finde her:

 https://www.youtube.com/channel/UCmS_gv-gEKH3JABCxCzxW3A/feed

 Du kan abonner på vores youtube kanal, så vil du modtage notifikation når vi ligger en ny på kanalen. 

Søvn og Lydmeditation, en rejse med Musvågen

Ny søvn og lyd meditation, hvor vi bruger naturens lyde til at mindske myldertanker, give ro til dig og give dig en naturens healing til en bedre søvn.

Søvn Meditation

Mød søvnkongen i havet - en meditation der hjælper dig med at slippe dine tanker, bringe dig ind i søvnens verden. Ved brug af lyde der bringer din i en dybere rem søvn, er denne meditation unik.

Mød din skyts engel - en guided meditation

Som afslapning er guidet meditationer gode at bruge, her inviteres du til at møde din skyts engel. Din hjerne slipper kontrollen over dine tanker, og vil følge speakers fortælling. Din krop vil slappe af, du føres ned i en trance tilstand, hvor du er vågen og afslappet.